inside
Renovatieoplossingen
Kermi Renovierungslösungen - ein Komplettprogramm mit Qualitätsgarantie

Kermi-renovatieoplossingen

Warmte is vanzelfsprekend geworden voor ons welbevinden. Het is Kermi's tweede natuur om oplossingen aan te bieden die deze warmte met beperkte middelen en op efficiënte wijze genereren en ter beschikking stellen. Daarom is Kermi met zijn innovatieve systemen al meer dan vijf decennia lang aanwezig op alle plaatsen waar mensen warmte en woonkwaliteit met elkaar willen combineren.

Vele wensen hun restauratie- en renovatiewerken te realiseren met moderne, milieuvriendelijke en toekomstbestendige oplossingen. Maar veel mensen vragen zich ook af wat er haalbaar en zinvol is op dit vlak. Kermi biedt een systeem met producten die de modernisering en renovatie helpen vereenvoudigen.

Kermi Renovierungslösungen - ein Komplettprogramm mit Qualitätsgarantie

Radiatoren vervangen bij ombouw, renovatie en modernisering.

Kermi biedt, als toonaangevende fabrikant van verwarmingssystemen en als renovatiespecialist, een compleet moderniseringsprogramma met veelzijdige oplossingen. Voor alle taken, voor elke eis. Met afzonderlijke vervangingsoplossingen die tot op de millimeter passend zijn gemaakt voor alle aansluitingen die vroeger werden gebruikt. Voor een verzorgde en snelle vervanging door uw verwarmingsspecialist. Van vandaag op morgen, zonder dure metsel- en schilderwerken. Of met geavanceerde opperverwarmingen die Kermi speciaal voor renovatietoepassingen heeft ontwikkeld.

Systeemtechnologie uit één bron.

Aangezien moderne verwarmingssystemen energie-efficiënt samenwerken, moet de verschillende componenten perfect op elkaar zijn afgestemd. Alleen dan is een duurzame, kosteneffectieve en betrouwbare werking gegarandeerd. Na vervanging door of uitbreiding met onze op maat gemaakte afzonderlijke componenten - of het nu gaat om radiatoren of vloerverwarming - maakt u niet alleen vanaf vandaag al gebruik van een optimale energie-efficiëntie, maar plaveit u de weg voor de baanbrekende uitbreiding tot een compleet Kermi x-geoptimaliseerd verwarmingssysteem.

High Quality. Made in Germany.

Welke radiator u ook kiest, met Kermi bent u zeker van topkwaliteit en een optimale langdurige werking. Dat geven wij u graag zwart op wit - bijvoorbeeld met onze uitgebreide garantie volgens de aansprakelijkheidsverklaring met het ZVSHK- of RAL-keurmerk dat onze producten dragen. Certificeringen volgens DIN EN ISO 9001:2015 en DIN EN ISO 14001:2015 documenteren niet alleen allesomvattende kwaliteitsborging, maar ook een verantwoord milieubeheer. Met het energiebeheersysteem volgens DIN EN ISO 50001:2018 bewijst Kermi bovendien zijn inzet voor de toename van de energie-efficiëntie in zijn volledige bedrijfsvoering. Deze hoge, zelf opgelegde kwaliteitsnorm wordt voorgezet in de uitzonderlijke service en de duidelijke verkoopstructuur - Kermi-radiatoren zijn alleen verkrijgbaar bij uw gekwalificeerde verwarmings- en sanitairspecialist.

RAL-Gütezeichen als Garantie für höchste Qualität

RAL-kwaliteitsmerk als garantie op hoogste kwaliteit 

Ganzheitliche zuverlässige Produkt-Qualität nach EN 442

Volledig betrouwbare productkwaliteit conform EN 442

Wärmeleistung nach Euro-Norm EN 442

Verwarmingsvermogen conform Euro-Norm DIN EN 442 

Qualitätssicherungssystem nach DIN EN ISO 9001:2008 Umweltmanagement nach DIN EN ISO 14001:2004 Energiemanagementsystem nach DIN EN ISO 50001:2011

Kwaliteitwaarborgingssysteem conform DIN EN ISO 9001:2015, milieumanagement conform DIN EN ISO 14001:2015 en energiemanagementsysteem conform DIN EN ISO 50001:2018

Besparen op verwarmingskosten met vervangingsradiatoren.

Geen andere renovatiemaatregel is op zich zo efficiënt als de modernisering van de verwarming. Dat loont voor u, want zo verlaagt u uw energiekosten en uitstoot van schadelijke stoffen al aanzienlijk. Tot slot zijn warmtepompen, condensatieketels en zonnecollectoren duidelijk de toekomst van energie-efficiënte warmteopwekking. Een nieuw verwarmingssysteem rendeert echter nog sneller als deze nieuwe, krachtige radiatoren worden gebruikt. Kermi-radiatoren hebben dezelfde aansluitmaten zodat oude modellen gemakkelijk kunnen worden vervangen.

Federale regeringen, landen en gemeenten subsidiëren tal van moderniseringsmaatregelen. Uw Kermi-verwarmingsspecialist kent alle huidige subsidiëringsmaatregelen. Belangrijk: aanvragen moeten voor de investering worden ingediend en goedgekeurd.
Meer informatie

Heizkosten sparen mit Kermi therm-x2 Austauschheizkörpern
Kermi Renovierungslösungen - Austauschheizkörper

Veel goede redenen om uw oude DIN-radiatoren nu te vervangen:

 • De grote waterinhoud maakt DIN-radiatoren traag. Moderne radiatoren zijn fijner instelbaar en ondersteunen een efficiënt gebruik van de energie.
 • Moderne radiatoren zijn veel krachtiger. Ze ondersteunen lagere bedrijfstemperaturen waardoor energie wordt bespaard.
 • Een vervanging van de warmtebron vereist een aanpassing van de radiator aan de gewijzigde bedrijfsomstandigheden.
 • Bij moderne warmtebronnen zoals condensatieketels, warmtepompen en zonne-energie is er pas sprake van besparingen na exacte aanpassing aan de nieuwe bedrijfsomstandigheden.
 • Roest in oude radiatoren kan leiden tot lekken, kalkafzettingen doen afbreuk aan de warmteoverdracht.
 • Moderne radiatoren zijn een meerwaarde voor het wooncomfort en de woonkwaliteit en creëren een comfortabel binnenklimaat.
 • Het ontwerp van de Kermi-radiatoren maakt het nieuwe woongevoel compleet.

... want Kermi-vervangingsradiatoren ...

 • worden gemonteerd zonder wijziging aan de aansluiting, zonder ombouwwerken en zonder dat vuil ontstaat
 • worden geïnstalleerd zonder lelijke schroeven of wijziging aan de leidingen
 • zijn verkrijgbaar in tal van varianten en op verzoek ook in één van de trendkleuren van het innovatieve Kermi-radiatorkleurconcept

Sluit de energiebesparingsketen.

Doe bij een verwarmingsrenovatie geen half werk en sluit de energiebesparingsketen - met krachtige radiatoren van Kermi. Zo benut u niet alleen het volledige besparingspotentieel van uw nieuwe verwarmingssysteem, maar verhoogt u ook het comfort en de woonkwaliteit.

Designradiatoren.

Afgezien van de kostenbesparingen en de positieve impact op het milieu spelen bij de selectie van nieuwe radiatoren ook het ontwerp en de praktische aspecten een centrale rol. In een moderne woonomgeving zouden oude DIN-radiatoren immers al snel een storende factor vormen. Terwijl oude radiatoren voorheen werden bedekt en verstopt, groeien radiatoren van Kermi al snel uit tot een visueel hoogstandje in elke ruimte.

Met Kermi eenvoudig en ongecompliceerd vervangen.

Het lijdt geen twijfel dat moderne radiatoren een verstandige investering zijn. Met Kermi worden ze echter ook een investering die zonder veel extra kosten kan worden uitgevoerd. U hoeft de bestaande leidingen en aansluitingen niet te vervangen, ongeacht de bestaande aansluitsituatie. De exact met de oude DIN-radiatoren overeenstemmende naafafstanden ondersteunen een snelle en verzorgde vervanging - die nagenoeg vuil- en stofvrij is. Het was zelden zo gemakkelijk om uit te pakken met nieuwe, energiegeoptimaliseerde designradiatoren. Van de ene dag op de andere.

Ook de tot op de millimeter aan uw behoeften aanpasbare krachtige Verwarmingswanden kunnen worden gebruikt ter vervanging van DIN-radiatoren.

Kermi Austauschheizkörper werden einfach an die Stelle des bisherigen Heizkörpers montiert
Kermi Austauschheizkörper werden einfach an die Stelle des bisherigen Heizkörpers montiert

Past tot op de millimeter. Vervangingsradiatoren van Kermi kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd op de installatieplaats van de oude radiator.

Ombouw, renovatie, modernisering - ook in dit domein biedt Kermi veelzijdige oplossingen.

1. Kermi-vervangingsradiator. Overzicht.

2. x-net oppervlakverwarming/-koeling. Klantvriendelijke oplossingen voor modernisering.

De meerwaarde voor moderniseringen

 • Renovatie en herinrichting in bewoonde toestand
 • kan worden geïnstalleerd zonder breek- en sloopwerkzaamheden
 • bijzonder lage opbouwhoogte
 • kan worden gebruikt met verschillende vloerbekledingen

Lange tijd was de installatie van een vloerverwarming een dure aangelegenheid. Paneelradiatoren behoren, niet in het minst vanwege hun niet te overtreffen warmtecomfort, nu zowel in de residentiële en de commerciële nieuwbouw als in de modernisering tot de standaard. De x-net oppervlakverwarmingssystemen van Kermi worden bijzonder eenvoudig en snel ingebouwd en zijn ideaal voor een betaalbare en milieuvriendelijke combinatie van alle energie-efficiënte warmtebronnen zoals condensatieketels, zonnepanelen of warmtepompen. En het beste: dankzij de grote warmte uitstralende oppervlakken stijgen ook de efficiëntie en het rendement van het verwarmingssysteem.

Kundenfreundliche Kermi Renovierungslösungen zur Modernisierung Ihres Wohnhauses

Unieke vloerverwarming - snel, stevig en universeel op elke ondergrond.

Uitstekend voor renovaties dankzij de lage opbouwhoogte van 17 mm. Zo kan een onnodig hoge opbouw op de bestaande vloerbekleding worden verhinderd.

Veelzijdige lichtgewichtoplossing - vloerverwarming met droogmontageplaten vooral voor renovatietoepassingen.

3. Voor het welbevinden. Alle renovatieoplossingen van Kermi in één oogopslag.

Kermi Renovierungslösungen lohnen sich für alle
Kermi Renovierungslösungen für Ihr Zuhause

therm-x2-paneelradiator

"De" energiebesparende radiator

 • Eenvoudige vervanging van oude radiatoren dankzij identieke aansluitmaten
 • Gepatenteerde x2-technologie van de therm-x2 met 100 % verhoogd stralingsaandeel voor optimale warmteafgifte
 • tot 11% energiebesparing

naar de producten

Design- en badkamerradiatoren

 • eenvoudige en gemakkelijke vervanging dankzij precieze afstemming van de aansluitmaten op de naafafstanden van de DIN-radiatoren
 • Geld besparen met behulp van elektrische bijverwarming of zuiver elektrische radiatoren. Zo kunt u tijdens seizoensovergangen de centrale verwarming uitschakelen en op kosten besparen

naar de producten

x-net oppervlakverwarming/-koeling

Ideaal voor renovatie dankzij geringe opbouwhoogte

 • Met het oog op een beperkte opbouwhoogte op de aanwezige vloerbekleding is het x-net C15-dunnelaagsysteem met een hoogte vanaf 17 mm de perfecte oplossing
 • geschikt voor alle soorten ondergronden - snel, stevig en universeel: het x-net C16-clipsysteem
 • veelzijdige lichtgewichtoplossing voor renovatietoepassingen: het x-net C13-droogsysteem
 • Installatie van de vloerverwarming/-koeling nagenoeg zonder vuilvorming, afbraak- en breekwerken 
 • wij bieden een betaalbare en milieuvriendelijke combinatie van alle energie-efficiënte warmtebronnen

naar de producten