inside
Spatwaterdichtheid

Met de hand op het hart: Hoe belangrijk is een pure look?

Water baant zichzelf een weg. Een wetmatigheid uit de fysica die we niet kunnen veranderen. Wat kunnen we wel doen: door precies geconstrueerde profielen de barrière hoog houden om een maximale afdichting te garanderen. Zo valt een minimum aan waterdruppels buiten het scherm. Indien u kiest voor een puristische oplossing zonder bodemprofiel is het onvermijdelijk dat er waterdruppels buiten kunnen treden. U geniet dan wel van een bodemvrij instapcomfort met een elegante uitstraling. Zoals altijd biedt Kermi u verschillende mogelijkheden, uw eigen keuze voor hetgeen u belangrijk vindt.

Hoog profiel

onovertroffen qua spatwaterdichtheid.

Het onderste bodemprofiel werkt als een dam tegen de waterstraal die op de onderste rand van de douchebak neerkomt en tegen het opstuwend spatwater. Hoe hoger de dijk hoe minder kans dat waterdruppels naar buiten treden.

Symbolbild: 1 Tropfen
Kermi Duschkabine Atea - Detailaufnahme
Kermi Duschkabinen - Illustration Spritzwasserdichtheit
Kermi Duschkabine Atea - Detailaufnahme

Laag bodemprofiel

voor een bevredigende spatwaterdichtheid.

Een laag bodemprofiel betekent in principe ook minder bescherming tegen naar buiten tredend spatwater. Kermi werkt dit zoveel mogelijk tegen door een combinatie van speciaal geconstrueerde bodemprofielen, afwateringsstrippen en glas. Slanke optiek en in verhouding bevredigende spatwaterdichtheid kunnen zo hand in hand gaan.

Symbolbild: 2 Tropfen
Kermi Duschkabine Atea
Kermi Duschkabinen - Illustration Spritzwasserdichtheit
Kermi Duschkabine Diga - Detailaufnahme

Profielloos

.Beduidend minder spatwaterdichtheid.

Ontbreekt aan de onderkant een "profielbarrière" of bodemprofiel, dan vindt spatwater gemakkelijker zijn weg naar buiten. Een bodemprofiel-vrije douchewand is enkel een exclusievere douche-afscheiding tegen spatwater met een mindere spatwaterdichtheid.

Symbolbild: 3 Tropfen
Kermi Duschkabine Diga
Kermi Duschkabinen - Illustration Spritzwasserdichtheit
Kermi Duschkabine Diga - Detailaufnahme

Een klein bodemprofiel voor betere spatwaterdichtheid wordt bij bodemvrije doucheschermen meegeleverd.

Kermi Duschkabine Diga - Detailaufnahme

Met bodemprofiel (hoogte 6 mm) ...

Symbolbild: 2 Tropfen
Kermi Duschkabine Diga - Detailaufnahme

... of zonder bodemprofiel (bodemvrij) te monteren.

Symbolbild: 3 Tropfen

Hier moet u op letten!

  • Kermi doucheschermen zijn voor montage op douchebakken of een Kermi douchevloer. In andere gevallen dient een gelijkwaardig douchebereik
    gecreeerd te zijn met inachtneming van de juiste afwatering, vloerafdichting etc.
  • Bij montage op de voeg dient zekergesteld te worden dat het een vaste en waterdichte voeg betreft.
  • Bij bodemvrije montage of montage los van de vloer dienen bouwtechnische maatregelen tegen wegglijden of instabiliteit van het douchescherm genomen worden.
  • Optiek en constructie beïnvloeden ook de functie.
  • Een hogere prijs betekent niet automatisch een betere spatwaterdichtheid.

KERMI doucheschermen met één en twee druppelsymbolen voldoen aan de normen EN 14428 en TÜV genormeerde op spatwaterdichtheid:

Bij het testen moeten doucheschermen bescherming bieden tegen spatwater. Enkele druppels buiten het douchescherm zijn toegelaten. In acht genomen dat de vloer resp. douchebak en douchescherm volgens voorschrift/aanwijzing van de fabrikant is geïnstalleerd, worden test A en B na elkaar met 11 liter water/minuut bij max. 38° C uitgevoerd.

Test A: het douchescherm wordt in een hoek van 90° op een afstand van 30 cm gedurende 1 minuut besproeid waarbij het sproeibereik op 30 cm van boven en onder begint.

Test B: de vloer van de douche wordt vanop een hoogte van 1,90 m en met een afstand van 30 cm tot het midden van de douchedeur 3 minuten lang besproeid.

Kermi Duschkabinen - CE-Zeichen Kermi Duschkabinen - TÜV Süd Siegel und GS-Zeichen