inside

Quartier Marie Lotte, Regensburg-Burgweinting

De GBW Gruppe behoort vandaag de dag tot de grootste woningondernemingen in Beieren en zorgt in vele opzichten voor nieuw maatstaven. Innovatief, transparant en met effectieve processen wordt een woningvoorraad van circa 30.000 woningen beheerd op de belangrijkste locaties in Zuid-Duitsland. Met haar woningbedrijven plant, ontwikkelt, bouwt en beheert zijn hoogwaardige en betaalbare woningen.

Door GBW Niederbayern und Oberpfalz GmbH werd in Regensburg-Burgweinting in de Marie-Schandri-Straße 2-22 en in de Lotte-Branz-Straße 17 en 19 een aantrekkelijk wooncomplex gebouwd. Deze bestaat uit zeven gebouwen met groene, plat hellende lessenaarsdaken. Om aan de eisen van de energieklassen (KfW-Effizienzhauses 70) te voldoen, is het wooncomplex uitgerust met een lucht-water-warmtepompinstallatie en een fotovoltaïsche installatie. Van de in totaal 126 hoogwaardig uitgeruste, optimaal toegankelijke huurwoningen zijn 39 eenheden in het kader van de inkomensgerichte promotie (einkommensorientierten Förderung, EOF-Wohnungen) gebouwd.

Een van de zeven gebouwen is bovendien als single-appartementencomples in de Marie-Schandri Straße 10 uitgevoerd. Kermi GmbH rustte alle appartementen uit met doucheschermen uit de serie IBIZA 2000.

Kermi-producten:

IBIZA 2000

Referenties wooncomplex Regensburg–Burgweinting

Fotobron: GBW Niederbayern und Oberpfalz GmbH