inside

Regionaal ziekenhuis Regensburg

De afdelingen van de regio Oberpfalz zijn over drie locaties verdeeld. In het regionale ziekenhuis Regensburg bevinden zich de klinieken en poliklinieken voor neurologie en voor psychologie. Bovendien de speciale klinieken voor kinder- en jeugdpsychiatrie, voor neurologische rehabilitatie en forensische geneeskunde plus het instituut voor neuro-radiologie. Een verzorgingstehuis, een beroepsopleiding voor ziekenverzorging en het instituut voor persoonlijke vorming en ontwikkeling (IBP) zijn ook in Regensburg gevestigd.

In Wöllershof, circa 100 km noordelijk van Regensburg, bevindt zich het specialistisch ziekenhuis voor psychiatrei met een psychosomatische afdeling en een revalidatie-inrichting voor verslavingsziekten en bovendien een verzorgingstehuis voor psychische ziekten.
In Parsberg, ongeveer 40 km westelijk van Regensburg, zijn een verzorgingstehuis en speciale kliniek voor jonge drugsverslaafden en long- en luchtweggeneeskunde gevestigd.

De firma Kermi GmbH is met verwarmingswanden en in totaal 70 doucheschermen in het regionale ziekenhuis vertegenwoordigd.

Referenties regionaal ziekenhuis Regensburg

Fotobron: medbo KU